Belépés tagoknakÚj tagok regisztrációja

A regisztrációhoz szükséges titkos kód a - Kapcsolat - menüpont alatt igényelhető!

Hírkövető

Programok

Legújabb imakérések

    Névtelen beküldő " Kérem imádkozzatok súlyos rákos beteg..."

    Névtelen beküldő " Imádkozó szeretettel kérem az imát..."
Bővebben
Címlap
P. Peter Vreeland visszaemlékezései Nyomtatás E-mail
( 6 Értékelés )


"Így emlékszem vissza a fehérvári kezdetekre:

     1991. tavaszán kezdődött, miután ellátogattam Győrbe, Debrecenbe, Nagykanizsára, és néhány más városba evangelizálni. Egy napon valaki azt ajánlotta, hogy próbálkozzam Székesfehérváron, így egy szombati napon néhány emberrel nekiindultunk.


     Miután prédikáltam beszélgettem emberekkel és elhatároztuk, hogyha találunk helyet a bibliatanulmány számára, akkor megkezdjük a munkát. Körülbelül egy héttel később találkoztam két lánnyal, akik megálltak és hallgatták a fiatalembert, aki azt magyarázta, mit csinálok éppen. Rajztáblára rajzoltam, hogy felkeltsem az emberek figyelmét, miközben Isten Igéjéből szóltam. A beszélgetés során megkérdezték tőlem, meddig fogok Fehérvárra járni. Azt válaszoltam, hogy mindaddig, amíg lesznek, akik eljárnak az alkalmakra.

     Fantasztikus időket töltöttünk együtt az elején, én pedig továbbra is találkoztam emberekkel, meglátogattam őket, a gyülekezet pedig gyorsan növekedett, már ötvenen, vagy még többen jöttek az alkalmakra. Azután rövid idő alatt 6-7 emberre csökkent a létszám, akik azon tűnődtek, hogy vajon feladom-e.
     Folytattuk az utcai evangelizálást, eljártunk kirándulni a hegyekbe, úszni, piknikezni, meglátogattunk régi kastélyokat, az üzenetek mentek tovább és a gyülekezet növekedett. Érdekes, hogy ahogy növekedtünk, egyre jobban megszerettem Fehérvárt. Sokan jöttek a gyülekezetbe, akik később Budapesten folytatták a Biblia iskolát, az ottani szolgálathoz csatlakozva.

     Még sok éven keresztül folytattam a munkát Fehérváron, Biblia iskolai órákat tartottam, és sok más programot szerveztem. Sokan tértek meg Krisztushoz és továbbra is a fehérvári vagy a budapesti gyülekezetünk tagjai, néhányan pedig az Egyesült Államokba is elutaztak, hogy folytassák tanulmányaikat a Biblia iskolában.
Szóval így kezdődött…"

Vissza