Székesfehérvári Biblia Szól Egyház

Főoldal Magunkról Kapcsolat Letöltések Zeneszolgálat Gyermekszolgálat Galéria

     
       Magunkról
 

    A Biblia Szól Egyház történelmi hitelveket valló keresztény közösség, melynek középpontja Jézus Krisztus. Egyházunk legfontosabb elhívásának tekinti eljuttatni Isten örömhírét az Ő megbocsátásáról, megváltásáról minden emberhez, itt Magyarországon és a világ más országaiban.
     Messzemenően figyelembe vesszük a családok szükségeit, és a Bibliával összhangban segítjük megerősödésüket.
Sokféle szolgálatunkkal arra törekszünk, hogy Isten kegyelméből minél többen hallhassanak Krisztus bevégzett munkájáról. A Bibliaiskola, a vidéki missziós munka és e szolgálatok együttese arra bátorítja és készíti fel a hívőket, hogy ők is "megkeressék és megtartsák, ami elveszett" (Lukács 19:10).
A Biblia Szól Egyház a baltimore-i Greater Grace World Outreach (Nagyobb Kegyelem Világevangelizációs Szolgálat) társult gyülekezete. E szolgálat jelenleg több mint 180 országban képviseli Krisztust. Magyarországi Biblia Szól Egyház

 

A székesfehérvári gyülekezet
 

P. Peter Vreeland visszaemlékezései

 "Így emlékszem vissza a fehérvári kezdetekre.

     1991. tavaszán kezdődött, miután ellátogattam Győrbe, Debrecenbe, Nagykanizsára, és néhány más városba evangelizálni. Egy napon valaki azt ajánlotta, hogy próbálkozzam Székesfehérváron, így egy szombati napon néhány emberrel nekiindultunk.

     Miután prédikáltam beszélgettem emberekkel és elhatároztuk, hogyha találunk helyet a bibliatanulmány számára, akkor megkezdjük a munkát. Körülbelül egy héttel később találkoztam két lánnyal, akik megálltak és hallgatták a fiatalembert, aki azt magyarázta, mit csinálok éppen. Rajztáblára rajzoltam, hogy felkeltsem az emberek figyelmét, miközben Isten Igéjéből szóltam. A beszélgetés során megkérdezték tőlem, meddig fogok Fehérvárra járni. Azt válaszoltam, hogy mindaddig, amíg lesznek, akik eljárnak az alkalmakra.

     Fantasztikus időket töltöttünk együtt az elején, én pedig továbbra is találkoztam emberekkel, meglátogattam őket, a gyülekezet pedig gyorsan növekedett, már ötvenen, vagy még többen jöttek az alkalmakra. Azután rövid idő alatt 6-7 emberre csökkent a létszám, akik azon tűnődtek, hogy vajon feladom-e.

     Folytattuk az utcai evangelizálást, eljártunk kirándulni a hegyekbe, úszni, piknikezni, meglátogattunk régi kastélyokat, az üzenetek mentek tovább és a gyülekezet növekedett. Érdekes, hogy ahogy növekedtünk, egyre jobban megszerettem Fehérvárt. Sokan jöttek a gyülekezetbe, akik később Budapesten folytatták a Biblia iskolát, az ottani szolgálathoz csatlakozva.

     Még sok éven keresztül folytattam a munkát Fehérváron, Biblia iskolai órákat tartottam, és sok más programot szerveztem. Sokan tértek meg Krisztushoz és továbbra is a fehérvári vagy a budapesti gyülekezetünk tagjai, néhányan pedig az Egyesült Államokba is elutaztak, hogy folytassák tanulmányaikat a Biblia iskolában.

Szóval így kezdődött…"

     1998-2005-ig a székesfehérvári gyülekezet lelkipásztora P. Majoros Kende. 1995-ben szerezte diplomáját az Egyesült Államokbeli MBC&S-en (Maryland Bible College & Seminary) missziós szakán.

     1995-től a budapesti székhelyű Közép Európai Teológiai Akadémia (KETA) tanára. 1 évet töltött el Azerbajdzsánban ill. Türkmenisztánban külmisszióban, ahol házasságkötése után családjával együtt szolgáltak.

     Átadott életének gyümölcseként a gyülekezet, munkássága során közel duplájára növekedett, és számos ember döntött Jézus Krisztus mellett az utcai evangelizációk során. Eközben aktív tanára volt a budapesti KETA-nak ill. az iskola igazgatói pozícióját töltötte be. 2005. augusztusától a budapesti gyülekezet vezető lelkipásztora.

     2005. augusztusától a székesfehérvári gyülekezet lelipásztora P. Gál Tiborc.

 

Pásztorunk

 

 

     "1993-ban, 23 évesen születtem újonnan, és még ez évben beiratkoztam a gyülekezetünk Bibliaiskolájába, (Közép-Európai Teológiai Akadémia) amit 1996-ban végeztem el teológia szakon. Még ugyan ebben az évben, örök hűséget esküdtem Anettának. Szibériai missziós utunkat követően, 1998. és 2000. között Debrecenben pásztoroltam az ottani gyülekezetet, majd 5 évig Budapesten, Ajkán, Devecserben ... 2002-től pedig Székesfehérváron is szolgáltam. 2005. augusztusában költöztünk a "királyok városába" feleségemmel és öt pici gyermekünkkel: Soma, Zsófi, Réka, Máté, Lili. Azóta az Úr kegyelméből a fehérvári gyülekezetünket szolgáljuk."

 


Hitvallásunk

Hiszünk:
 

Gál Tiborc
 

 - A teljes Biblia szó szerinti ihletésében.
 - Az egy örökkévaló Istenben, Aki három személyben létezik (az Atya Isten, a Fiú Isten és a Szent Szellem Isten).
 - Az Úr Jézus Krisztusban, az Isten-emberben, Aki teljesen Isten és teljesen ember.
 - Abban, hogy a Szent Szellem meggyőzi az embereket bűn, igazság és ítélet tekintetében. Ő újítja meg, pecsételi el és tölti be
    a  hívőket.
 - Abban, hogy minden ember bűnös, és Isten megváltására van szüksége.
 - Abban, hogy a Nagy Küldetés iránti engedelmesség minden hívő felelőssége.
 - Abban, hogy az egyház Krisztus teste a földön és Krisztus menyasszonya a mennyben.
 - Abban, hogy Krisztus visszatér, hogy elragadja gyülekezetét.
 - Abban, hogy Isten meg fogja ítélni az igazakat és a bűnösöket.
 - Abban, hogy léteznek kiválasztott és bukott angyalok.
 - Abban, hogy a menny és a pokol valóság
 

 

Istentiszteletek helye és időpontja:

Helyszín:
Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház
8000 Székesfehérvár, Fiskális út 93.

A Biblia szól

Időpont:
Vasárnap délelőtt 10:00

 

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ö
egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ö benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

János 3:16

 

© Copyright 2008 Székesfehérvári Biblia Szól Egyház